• Aeropress

    • AeroPress je nejnovější způsob přípravy kávy, který si svou jednoduchostí, rychlostí a hravostí získal oblibu jak mezi baristy, tak mezi širší veřejností. AeroPress vyvinul v roce 2005 Alan Adler, prezident společnosti Aerobie, která se zabývá výrobou plaveckých brýlí a létajících talířů. Aeropress je velmi lehký, přenosný a odolný. Takto připravená káva je charakteristická výrazným tělem a dlouhotrvající jemnou podchutí.
    • Výborná a vyrovnaná chuť kávy
    • Skvělý na cesty
    • Super pro kávové experimenty
    • NASA style
  • Použijeme 20 g kávy mleté na střední hrubost.
    Zaléváme vodou ohřátou na 80 °C.
  • Jak na to?

    • 1.
      Vložte filtr do sítka a propláchněte horkou vodou
      (Zbaví se tak papírové chuti)
    • 2.
      Našroubujte sítko s fitrem
    • 3.
      Nasypte kávu
    • 4.
      Zalijte horkou vodou
    • 5.
      Promíchejte
    • 6.
      Vložte píst a čekejte 10 vteřin, pak píst pomalu stlačte
  • (stáhnout návod v pdf)